perjantai 2. tammikuuta 2015

Naama näkkärille ♥

Ihana näkkäri, luonnollisesti gluteeniton, viljaton, luomu jne... Paleo näkkäriä ♥ Tästä tuli parempi kun uskalsin toivoa. Maistuvaa ja terveellistä. Heitä ruisnachot mäkeen ja kokeile näitä! Ruis on muutenkin yliarvostettu, suolen rikkova vilja. Jos jollain menee termit sekaisin, niin tässä selvennys mitä viljat ovat ja mikä niistä tekee pahoja: 

"Viljoja ovat vehnä, ruis, kaura, ohra, hirssi, riisi ja durra. Kaura, kinoa ja maissi eivät ole viljoja, mutta anatomialtaan ja käyttäytymiseltään ne ovat viljan kaltaisia ja voivat aiheuttaa elimistössä samankaltaisia ongelmia kuin viljatkin. Viljoista terveyden kannalta ongelmallisia tekevät erityisesti niiden sisältämät lektiini-nimiset proteiinit. Gluteenipitoiset viljat (vehnä, ohra, ruis) ovat ehkä haitallisimpia, ja erityisesti vehnän sisältämä agglutiini (WGA) aiheuttaa monille ongelmia, mutta muutkin lektiinit aiheuttavat usein samankaltaista haittaa".

Kuunteleppa siis kehoasi, jatkuva ripuli/ ummetus ei kuulu normaaliin suolen toimintaan. Närästys, turvotus, limaisuus, jatkuvat flunssat ja päänsärky eivät myöskään kuulu terveen kropan oireisiin. Sitä olet, mitä syöt. Kaikki polttoaine, mitä elimistöömme laitamme, vaikuttaa terveyteemme ja olotilaamme. Myöskään jatkuva jojoilu ei ole muuta kun elimistöä stressaavaa. Ajattelumalli nyt saa syödä ja sitten taas dietataan, ei ole tervettä eikä luonnollista. Kun syö ravintorikasta ravintoa on jojoilu helppo sivuuttaa. Ihan oikeasti suurin osa köyhää ravintoa syövistä kärsii erilaisista puutostiloista. Miksi et söisi kroppaa kuntoon? Sen olemme sille velkaa, kehomme kantaa joko pitkälle tai sitten ei. Itse teet sen valinnan kuinka hellästi tai kovakouraisesti sitä kohtelet. 

Tässä näkkärissäni on käytetty muuten tattarijauhoa, joka ei siis ole vilja ;)


Ihanaan ohjeeseen ♥

2 dl tattarijauhoja
1 dl siemeniä
1 dl pellavansiemen murskaa
1/4 dl seesaminsiemeniä
2 dl kuumaa/ kiehuvaa vettä (suodatettua!)
1/2 dl öljyä
suolaa

Ainekset sekaisin, kuuma vesi sekaan ja öljy. Painele taikina uunipellille, tästä tulee yksi pellillinen. Painelussa auttaa sama niksi kun mureketaikinan käsittelyssä-> huuhtele käsiä jääkylmän juoksevan vesihanan alla, näin taikina ei jää kiinni räpylöihin. Kun taikinalevy on valmis, leikkaa taikina annospaloiksi, ripottele päälle siemeniä ja painele niitä hieman taikinaan. Muuten valmiin näkkärin päältä ne lipeävät pois. Ripottele vielä haluamaasi suolaa (Kalaharin, ruususuola tai merisuola) päälle. Sitten uuniin alatasolle 160 asteeseen ja noin 40 minuutiksi. Kokeile välillä näkkäriä loppuajasta ja varo ettei pala.



Valmis näkkäri on helppo paloitella leikkuuviivojen avulla. Ja kun taikinan leikkaa ennen siemenien laittoa, saa sen tasaisesti tehtyä. 


Aamupalalla rasvakahvin kanssa, näkkäriä, persiljaa, luomuvoita (paljon) ja snadi siivu emmental juustoa. Juustoa ja muita maitotuotteita menee ainoastaan aamupalalla ja pienimuotoisesti ♥ Namia pertsiä Sulle ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74