sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Terveys mousse täynnä hyvää ♥

Huomenta, sunnuntai aamut on parhaita ja rentoja ♥ Tämä sunnuntai polkastaan käyntiin terveyspommilla joka on Raakakaakao suklaamousse. Laita 8-10 taatelia likoamaan suodatettuun veteen edellisenä iltana. Heitä liotetut taatelit blenderiin, sekaan 2 kypsää avocadoa, 2 tl raakakaakao jauhetta, kahden appelsiinin mehu ja vähän hedelmälihaa sekä louraus mantelimaitoa. Ainekset hyrskynmyrskyn, nauti mehiläisen siitepölyn kera ♥


By the way! Mulla on ihania naapureita!!!! Saan lähes päivittäin pussukan oveeni ja pussissa on munakennoja ja paperihylsyjä. Niistä taiteilen pahvinyyttejä, joiden sisällä on kaikenmaailman herkkuja koiralle. Siankorvasuikaleita, luita ja namipaloja. Olen tästä kirjoitellut tänne aikaisemminkin. Suuri kiitos mun parhaat naapurit!!


Tässä komea kasa pahvinyyttejä Kizmolle päivän puuhasteluun.


Kun tulen kotiin, on näky tämmöinen ;)


Pahvisilppua siellä täällä, mutta on toisella ainakin touhua. Mitä enemmän pahvia, sen parempi. Ja koskaan Kizmo ei ole tehnyt mitään pahojaan kotona. Tämä siis toimii! Kannatta kokeilla!

Mukavaa joulukuun alkua kaikille ja ottakaahan rennosti. Aina ei tarvitse ostaa tavaraa, vaikka joulu sitä monelle tarkoittaakin. Meillä on jo kaikkea ♥


lauantai 22. marraskuuta 2014

Vietävän hyvä laatikkoruoka

Miehestäni on tullut MS- taudin myötä lähes yhtä innokas terveysintoilija kun minusta. Tämä seuraava ruoka hänestä oli maailman parasta ja kuulema ehdottomasti jakamisen arvoista. Punastellen moisesta kunniasta jaan tämän reseptin teille herkkusuut :)

Siinä se on koko komeudessaan ;)

Tää on vähän kuin lasagne mutta ei sinne päinkään, hih. Kerroksittain ladotaan vuokaan juttuja, eli minä laitoin ensin pohjalle punajuuri viipaleita (ihan siis raaakaa, kuorittua punajuurta), itkutettua munakoisoa, kesäkurpitsaa ja luomu naudan jauhelihaa paistettuna. Kerroksia ladotaan just niin monta kun kokki halajaa. Ja hyvin mausteita. Käytin currya, chiliä, eri suoloja, mustapippuria, ja muutamia tulisia mausteseoksia, taisi mukaan mennä paahdettua paprikaakin. Kun kerrokset ovat huipussaan, päälle tuoreita tomaattiviipaleita ja halutessaan juustoraastetta. Tomaattimurskaa sekaan ja sitten uuniin muhimaan. Odotellessa voi käydä vaikka lenkillä, maistuu paremmalle punaposkin :)

Agilityterveiset loppuun, meillä meni viimeksi koiruuden kanssa rata niin hyvin, että olin itkeä onnesta :)


Kuvan laatu ei ihan priimaa, mutta mitä sitten ;) Tässä meillä meni valssi vähän metsään.


Vauhdikas ponnistus pojong :)

Ihanaa viikonloppua kaikki höpönassut. Viikonloput on niin parhaita kun on vapaata, saa treenaa salilla (viikolla ei enää ehdi) ja lenkkeillä katsomatta kelloa. Kiitollinen olo <3



lauantai 15. marraskuuta 2014

MS- tauti tuli asumaan meille

Puoli vuotta meillä on menty epätiedossa ja stressissä... Mieheni kroppa on oireillut puutumisella ja nipistelyllä. Hartijajumista ja tenniskyynärpäästä puhuttiin ensin. Oireet eivät helpottaneet ja alkoi usko loppua jo kaikilla. Mieheni on ollut ruokaremontilla jonkun aikaa, koska ei ole voinut hyvin. Tämä on osaltaan auttanut kokonaisvaltaisesti ja tottakai itse olen ollut onnellinen kun olen saanut terveysintoilulleni toverin <3 Pitkän painin ja kokeiden jälkeen miehelläni todettiin MS-tauti. Tämä pysäytti ja pisti elämän uusiksi. Nyt haetaan lääkitystä ja ravinnon merkitys on 100 %. D- vitamiinin käyttö on meillä tuplaantunut. Aika isoja annoksia syömme molemmat mieheni kanssa. Se on yksi tärkeä tekijä MS- taudin kurissa pitämiseen. Koskaan MS- taudista ei parane, mutta oireita voidaan tasata sillä, mitä laitamme suuhumme.


Pääsin itse mangnesiumin testiryhmään ja minulle toimitettiin suhkutettavaa mankkua. Tiedä sitten onko stressiperäistä, mutta rytmihäiriöni ovat olleet taas voimakkaampia. Ryhmään hakiessani mainitsin tämän asian ja luulen sen olevan osasyy mukaan pääsyyni. Ei siinä, suihke on auttanut suonenvetoon ja uniongelmiin. Rytmihäiriöihin se auttanee viiveellä. MS- tautiin suosittelen myös magnesiumia!!


Terranova rakkauteni jatkuu <3 Syksyn haasteisiin syön rautaa ja yliliikkuville nivelilleni glukosamiinia. Tässä glukosamiinissa on mukana MSM joka ei ole nyt minulla muuten käytössä. Ihan huippulaatuisia tuotteita. Suosittelen. Pidän myös Terranovan sisällöstä, ainekset ovat suoraan luonnosta. Kiitos Terranova näistä tuotteista, jotka lähetitte minulle <3 Niistä on iloa myös miehelleni, koska sujautan niitä välillä aamuiseen smoothieen. Terranovalta käytössä myös C- vitamiini, sitä ei voi vesiliukoisena vitamiinina saada koskaan liikaa. Ja nyt sitä tarvitaan jos koska <3


sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kookospinaattikeitto

Pinaattikeitto syntyy helposti myös ilman maitoa. Maku tosin ei ole sama kun perinteisessä pinaattikeitossa, mutta kookos sopii mun makuun. Kannattaa kokeilla. Kookoksen makua voi säädellä lisäämällä kookosmaitoa pikkuhiljaa keittoon. Mitä enemmän kookosmaitoa, sen vahvempi kookoksen maku. 

Lisää kattilaan vähän suodatettua vettä ja pussillinen pakaste kukkakaalia tai raakaa kukkakaalia. Höyryttele kukkakaali kannen alla lähes kypsäksi, lisää pinaatti (pakaste tai tuore) ja nokkosta maun mukaan. Soseuta sauvasekoittimella sosekeitoksi. Lisää kookosmaitoa maun mukaan. Mausta ruususuolalla, chilillä ja Herbamarella. Sekaan keitettyä luomumunaa ja vaikka seitiä.


Kun rahat on tiukilla, on onnenpäivä löytää alennettuja tuotteita terveyskauppojen koreista. Itsellä on ollut taukoa macasta ja kuin tilauksesta löysin sitä alekorista :) Nyt vedetään taas macaa aamusmoothieen. Superfoodeja kannattaa kierrättää ja ottaa kuuriluontoisesti. Ainoa mikä on jatkuvassa käytössäni on viherjauheet. Keväisin vihreää kannattaa syödä luonnosta ja jos ei tiedä mitä sieltä voi syödä, kannattaa ottaa selvää esim. täältä.


Pesukone hajosi eilen, ensimmäinen reaktio oli raivo ja toinen ajatus mistä rahat. Hetken hengiteltyäni ja korjaus summan kuultuani, totesin pesukoneen olevan luksusta. Ennen kaikki on pesty käsin. Tuli turhamainen olo valittaa jostain näin "pienestä". Tuumasta toimeen ja nyrkkipyykille. Kone saa nyt levähtää hetken ja toimia koristeena kylpyhuoneessa. Siellä se saa muistuttaa siitä kuinka paljon meillä on nykyään helpottavia asioita ja tavaroita. 


Kuin tilauksesta bongasti penkin joka puhuu niin totta :) Onni on arvostaa sitä mitä on, koska se riittää. 


lauantai 1. marraskuuta 2014

Muutaman kilon pudotus, miten se on mahdollista?

Hyvää pyhäpäivää! Mun viikonloppuun kuului eilen vedetty kuulatunti, tänään teen raakasuklaata, käyn salilla ja ulkoilen koiran kanssa <3

Tässä hurrrrrrjia kuulamimmejä eiliseltä Halloween kummituskuula tunnilta ;)

Yksi kuulailija huomasi juoksulenkillä ollessamme, että olen laihtunut. En ole asiasta huudellut, mutta ilmeisesti se näkyy päällepäin, että 4 kiloa on lähtenyt. Aikaa tähän on kulunut noin pari kuukautta, ehkä vähemmän, en tiedä kun en ole niin tarkka näissä asioissa. Ja sillä ne kilotkin on varmaan tippuneet, luonnollisesti ja ilman kyttäystä. En ole mikään dietti- ihminen ja ravintoasioissa luotan maalaisjärkeen. Isävainaa taisi opettaa nämä asiat minulle jo lapsena. Oltiin paljon metsässä, syötiin koivunlehtiä ja tutkittiin kasveja. Meillä ei lapsena juotu limpparia tai syöty muroja. Kiitos isä kun opetit tärkeitä asioita minulle lapsena <3 <3 <3

Kiloja on lähtenyt näillä yksinkertaisilla asioilla:

Kunnollinen aamulenkki
Reipasta rivakkaa kävelyä 45 min, joskus hölkkää ja tyhjällä mahalla. Moni kritisoi aamuaerobista, mutta koiran omistajana aamuni lähtee niin käyntiin ja en tiedä parempaa tapaa aloittaa päivä.

Aamupala
Aamupalaan kuuluu paljon vihreää, hyvää proteiinia, hyviä rasvoja. EI maitotuotteita, ei viljaa, ei sokeria! Ainoa maitojohdannainen on heraproteiini jauhe, koska muuten en saa tarpeeksi proteiinia. Proteiineja vaihdellen, herne, hamppu, riisiproteiini.. Ainoa sokeri on smoothiessani banaanin hedelmäsokeri. 

Lounas kevyesti salilla
Ruokatunnilla eväänä proteiinia, omena, porkkanaa, parsakaalia ja pähkinöitä/ kuivattuja hedelmiä. Kasviksilla masu täys ja proteiinit perään. Joskus saatan syödä salaatin/ raasteita. Samalla napostellessa voi tehdä kevyen salitreenin.

Välipalat
Kun on nälkä voi parin tunnin välein syödä kasviksia, pähkinöitä tai vaikka raakasuklaata. Nesteeksi pakuria tai vihreää teetä. 

Illallinen
Illalla syön kunnon ruoan, siihen kuuluu taas runsaasti kasviksia, juureksia, hyvää proteiinia, rasvoja. Ennen illallista joku välipala, smoothie tms. Illalla tulee myös paljon liikuntaa, ainakin pari tuntia kävelyä, joskus kahvakuulatunti, toisinaan juoksulenkki. Joka päivä teen jotain liikuntaa, vaihdellen tempoa ja fiiliksen mukaan. Ihminen on luotu liikkumaan. Ja syömään ;)

Rauta
Kaksi kertaa viikossa teen kunnon salitreenin raskailla painoilla. Jos ehtisin, tekisin enemmän. Toisaalta viikolla tulee niin paljon aerobista, että kohtuus kaikessa. Lisäksi noin 3 kuulatuntia viikossa iltaisin. Liikkukaa ihmiset!!!!

Tässä muutamia ohjenuoria joita itse käytän. En sairasta juuri koskaan (nyt on mennyt 3 vuotta ilman mitään "flunssia") ja olo on mitä parhain. Tämä sopii minulle, mikä sopii sinulle on täysin Sinun oma juttu :)

Ihanaa viikonloppua <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 

Mukaan vielä mun uusi suosikki biisi, kuulin Radio Rockilta ja wau! Iski kun nyrkki silmään ;)