sunnuntai 21. joulukuuta 2014

"Snickers" raakasuklaa, viljaton/maidoton/sokeriton leipä ja joulurauhaa ♥

Tämä herkullinen, Snickeriltä maistuva raakasuklaa, on saanut kaikki maistelijat sekaisin. Ihan super hyvää ja terveellistäkin! Mitä muuta voi suklaalta toivoa? Menee muuten ihan välipalastakin ruokaisuutensa ansiosta. Alkuperäinen resepti täältä. Itse muokkailin omaan makuun sopivaksi yhden kokeilun jälkeen. Halusin täytettä ja pähkinöitä olevan enemmän. Eli tein taatelikerroksen lähes kolminkertaisena, lisäsin suolapähkinöiden määrää, laitoin väliin myös cashew pähkinöitä ja ripottelin väliin reippaasti kalaharin suolaa. Kokeilkaa ihmeessä! Nami nami!!!


Perjantaina 19.12 jäin "kuulatauolle". Treenit jatkuu taas ensi vuonna. Päivämäärän ilmoitan tammikuun alussa kun tiedän koska jatkan. Kiitos kaikki reippaat ja rakkaat treenaajat seurasta! Tiedä jatkossa vaikka tuntimäärä taas hieman lisääntyisi! Katsotaan mihin tämä "urani" suuntautuu :)


Yksi tuntilainen oli tehnyt aivan super hienoja kuulakeksejä!!!!! Noita jaksoi nostaa yhdellä sormellakin ;) Kiitos Katja upeista luomuksista!!


Siis uskomattoman upea kattaus, kaikki toivat jotain ja hienosti stemmasivat yhteen ♥ Kiitos rakkahat ja tästä on hyvä jäädä Joulutauolle!


Meidän vakkarijengiä kuvassa, hauskaa porukkaa. Kiitos kaikki mukana olleet ja nähdään ensi vuonna!

Takaisin arkeen ja toista reseptiä olkaapas hyvät. Tässä oiva leipä, viljaton, maidoton sokeriton leipä. Sopii myös MS- tautia sairastaville, jos pitää ruokavaliolla tautia poissa. Tämä leipä ei ole sementtiä! Välillä gluteenittomat leipäreseptit ovat taikinamaisia tai betonia. Kokeilemalla olen löytänyt suosikkeja. Tämä kyseinen on ihan yliveto tähän mennessä! 

Tässä taikinan ohje: Vatkaa 3 luomumunaa vaahdoksi, lisää 2,5 dl suodatettua vettä. Vatkaa sekaisin. Mittaa 4 dl tattarijauhoja kulhoon, sekoita sekaan 3 tl leivinjauhetta, 1/2 tl ruususuolaa, 1/2 dl siemeniä ja ripaus nokkosta. Sekoita kuivat aineet ja lisää nesteeseen. Laita taikinaan lopuksi 1/2 dl oliiviöljyä. Kaada taikina leipävuokaan ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 180 asteessa noin 25 min.


Itse nautin leivän luomuvoilla ja muutamalla siivulla emmental juustoa. Siinä sitten onkin lähes mun käyttämät maitotuotteet. Olen ollut lähes maidottomalla ja viljattomalla ruokavaliolla noin puoli vuotta, ja huomaan terveydessäni suuria muutoksia parempaan. Yksi isoin havainto on kynteni. Ne ovat aina olleet liuskottuvat ja haperot. Nyt kynteni kasvavat ja eivät liuskotu. Saan jopa lyhentää niitä viilaillen kun ennen ne ovat katkenneet heti kun ylettävät sormen yli. Toinen havainto on painon lasku ja vatsan litteys. Ennen maha oli aina pöhöllä ja kehossa oli nestettä ja pöhötystä myös. Kilojakin on lähtenyt hei lähes 10 kiloa! Tosin se ei ole ainoastaan ruokavalion ansiota. Myös liikunta on suuressa osassa! Pienillä muutoksilla saa tuloksia. Painaa vaan intohimolla niin saa mitä haluaa.

Saan taas tilaisuuden kehua naapureitani ♥ Arganiaöljy on ollut toivomuslistallani jo vuosia. Eilen sain naapuriltani hänen ostamansa pullon jolla sain täyttää oman pullon testimielessä. Oi kuinka ihanaa se olikaan! En käytä iholleni mitään emulsioita, pelkkää öljyä (ja suolaa tietenkin) ja tämä uusi ihana arganiaöljy on kuin sadevettä kasvoille! Imeytyy hyvin ja antaa sen ihanan kuulakkaan ihon, jonka öljyt aina antaa. Kiitos Ritva yläkerrasta ♥

Arganiaöljy
Lopuksi vielä Kizmo haluaa toivottaa kanssani Sinulle ihanaa Joulua ja Onnenpäiviä vuodelle 2015 ♥


Jakoon vielä kera kyynelien, mieheni keikka ajalta, jolloin hän vielä soitti kitaraa ja teki keikkaa. Nyt on tauti vienyt kädet ja toivotaan parannusta ja voimaa, että saisi vielä soittaa ♥ Mieheni videolla oikealla, vihreä skeba soittimena ♥ Tsemppiä ja iloa murulle ♥

                                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74