perjantai 11. huhtikuuta 2014

Super herkulliset maapähkinävoi muffinssit

Nyt on muuten sellaista herkkua tiedossa että! Taikinakin maistui jo niin hyvälle, että lusikoin sitä kuola valuen, nam ;) Tää on vähän sellainen supernami, niin kuin esim. mokkapalat ovat joillekkin. Suosittelen kokeilemaan! Reseptissä on minun käyttämät ainekset, maidon saa korvata vaikka kasvimaidolla ja jauhoina saa käyttää mitä kukin haluaa. Enjoy 

Aloita kuorrutuksesta, jotta saat sen jäähtymään.

2 dl homogenoimatonta luomumaitoa
1luomumuna
1rkl perunajauhoja
1tl vaniljasokeria
Ripaus ruususuolaa

Maito kattilaan ja muut aineet sekoitetaan tahnaksi ja valutetaan maidon sekaan jatkuvasti vispaten. Vispaa kuumaksi asti ja anna pulpahtaa. Valmista jäähdytettäväksi. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa vaniljaa tai sokeria.


Maapähkinävoi muffinssit:

4 rkl luomuvoita
4rkl maapähkinävoita (luomu, sokeriton, suolaton)
2dl inkkarisokeria

Nämä vatkataan hyvin.

2 luomumunaa

Sekoita vaahdotetut munat rasvaseokseen.

1dl kookosjauhoja
1rkl psyllium karkeaa
1rkl perunajauhoja
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää muiden ainesten sekaan. 

1dl homogenoimatonta luomumaitoa

Lisää sekaan pikkuhiljaa maito hyvin sekoittaen. Laita muffinssivuokiin (12 kpl) ja paista 180 asteessa noin 20 min.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, lusikoi vaniljavanukasta päälle, koristele raakakaakaolla  








1 kommentti:

  1. Hauska ohje ja varmasti herkullinen, joten täytyy laittaa korvantaa :)

    VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74