torstai 31. lokakuuta 2013

Haluatko muutaman kilon pois?

SOKERI tuo kansakuntamme huume. Valkoinen myrkky, kaloripommi, sairauksien ruoka, syöpäkasvainten ravinto. Aikaisempi kirjoitukseni aiheesta.

Junnaako paino paikallaan, haluaisitko puristaa vielä sen pari kiloa. Vaikka kuinka liikut ja syöt oikein et saa tuloksia. Tarkasta syömäsi sokeri! Tulos saattaa yllättää! Itse söin eilen porkkanakakkua ja kuivattuja hedelmiä. Sain tulokseksi 25 palaa sokeria, kääk! Ajatella, jos käyttäisin sokeria noiden lisäksi esim. kahvin seassa. Päivittäinen sokerimäärä olisi ihanteellinen pitää siellä nollassa. Mutta toki stressi tästä moninkertaistaa haitat. Kun nautit nin nauti. Pipo voi kiristää vaan pinttyneestä tavasta ja jos vaikka ei koosta valtaosaa ravinnostaan terveellisesti.

Johtopäätös: jos/kun muutama kilo killuu vyötärölläsi niin jätä sokeri pois! Helppo sanoa tästä huumeesta, toteutus aiheuttaa aivojen ja elimistön kapinaa niiden halutessa päiväannoksen. Itsekuria vaaditaan! Uskon siihen rakkaat lukijat, että jos tahtotila on tarpeeksi vahva, niin tuloksia syntyy. Kokeile vaikka! Nyt sokerit veks ja kuukauden päästä makuaisti, aivot ja elimistö ei enää sitä vaadikkaan. Ajatella kuinka luonto hoitaa tämänkin. Vaikka olet syytänyt myrkkyä kehoosi, antaa se anteeksi ja lempeästi taas myötäilee ohjailuasi ja kaupanpäälle saat (vain muutaman mainitakseni) virkeämmän mielen, energiaa ja terveyttä.


Sydän kiittää ja rakastaa lisää <3

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Hölkkää koiran kanssa, Twister ja porkkanakakku!

Oltiin eilen Kizmon kanssa hölkällä. Samaan lenkkiin kuului koulutusta (sivulle, odota, luoksetulo, naksutin) ja kävelyä sekä mun jumppaa tietysti!

Taas se mutsi jumppaa ;) ja meitsi venaa =oD

Tulikin ihan kiva lenkki ja pinseri sai purkaa energioitaan. Itsellä oli aluksi takki tyhjänä, mutta mahtavasti liikunta tuo energiaa. Koska uskon liikunnan olevan positiivista energiaa, niin se myös tuo sitä. Parin juoksuaskeleen jälkeen hölköttely ei tuntunut missään. Ja tuo meidän uusi läytämämme lenkkimaasto on niin huippu, että sitä suorastaan ahmii! Nam!


Lenkura kartalla :)

Ihan super huippua löytää uusia lenkkimaastoja! Vaikka olen asunut täällä jo vuosia, niin silti aina löytyy jotain ihanaa metsän tynkää. Joo-o, metsää ja ihan täällä PK- seudulla. Pöndee tää on ;)


Illalla kävin taas yrittäjäkurssia :) Ihana olla koulunpenkillä!

Tulevana yrittäjänä (ehkä/sitKU/mutKU, tiedän!) käyn koulua aiheesta :) Toisena kouluhaaveena on NLP kurssi/koulutus. Se on heitetty joulupukille (!) jo aikaa sitten. Ja hei yksi haaveeni jälleen saavutettu! Kauan haluamani Gymstick Twister!

Vemputettu on, seuraavaksi painot kourassa. Hyvää lisämaustetta omiin treeneihin! Ota yhteyttä jos haluat Treenikauppaan -15% alekoodin!

Ja sitten vielä SYÖN, ihan oikeasti syön ja nautin elämästä. Mun on ihan turha väittää, että en nautiskelisi ja siksi pysyn kuosissa... 90 prossaa ruoastani, ehkä enemmänkin, on puhdasta  ruokaa alkuperäisessä muodossaan. Elämän pikku pikku porkkanakakut ei horjuta mun painonhallintaa. Ei edes niin, että sitten pitää kuluttaa enemmän sen syötyään. Kyllä kroppa kertoo jos on liikaa energiaa! Enkä jaksaisi olla miinusenergialla näin paljon liikkeessä. Maalaisjärkee ja hyvää fiilistä! Hyvällä fiiliksellä nautittu porkkanakakku tuo pelkkää hyvää! Koska asenne ratkaisee tässäkin. Jos valmiiksi ottaa kakun palan empien ja miettien siinä olevaa kalorilappua, kannattaa se jättää nauttimatta, koska se ei ole silloin nauttimista. Ja jos herkuttelee ei siitä pidä tehdä mitään "pitääpäs nyt mennä heti lenkille" asiaa. Kun teet asioita mielekkäällä tavalla ja ajattelet ilolla niin lähetät silloin positiivista energiaa. Ja se mitä tekee ja mihin keskittyy, lisääntyy! Ihanaa!

Tsiisus että on hyvää <3

Värähdelläänpäs sitten sitä hyvää positiivista energiaa ja rakastetaanpas enemmän niin saadaan sitä mannaa itsekkin <3 Ai että kun on ihana fiilis! Hei, iso hali just SULLE joka pääsi tänne asti. Olet tärkeä <3

maanantai 28. lokakuuta 2013

Kahvakuulatekniikkakurssilla

Kävin eilen Lift me up:n nostokurssilla tarkastamassa omaa tekniikkaa. Ja tietenkin oppimassa uutta! Käytiin läpi kahvakuulaurheilun perusliikkeet heilautus, rinnalleveto, työntö ja tempaus. Kolme tuntia veivattiin ja tänään sen tuntee ;)



Paikkana oli ihana crossfit sali ja olisin heti halunnut alkaa fittaamaan ;) Mutta nyt keskityttiin kuulailuun :)

Kivaa! Jee mitä jengiä <3

Edessä Lift me up valmentajat ja joukko nostajia :)

Kiitos kivasta päivästä ja kiitos hyvästä ja asiantuntevasta ohjauksesta! Kyllä heräsi taas kisakärpänen monen vuoden takaa. Saas nähä miten universumi sen hoitaa ;) 

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kiitos Ihana Elämä

Ihana Elämä tapahtuma oli eilen ihan huippu! Kolme elämän tarinaa kolmelta ihanalta naiselta. Päivin tunnen jo ennestään, Maicun näin nyt eka kertaa, samoin Kirsin. Maicun kanssa oli jokin super yhteys hänen puheenvuoronsa aikana, purskahdin itkuun, kun Maiccu asteli lavalle. Kuuntelin huumaantuneena häntä sen tunnin, jonka ajan hän (vissiin kai...) puhui. Aika menetti käsityksen, joten en tiedä kauan hän puhui. Ostin tapahtumasta tauolla Maicun kirjan, joka oli ollut haaveissani siitä asti, kun se ilmestyi. Kiitos, kiitos, kiitos Maiccu <3

Illalla luin monta sivua ennen unosia <3

Eläimet rakastavat meitä ehdoitta, Maicun sanoin: "Kunpa osaisimme rakastaa niitä takaisin yhtä paljon". Eilisen jälkeen tuntuu entistä enemmän herkkyyttä ja aisteja oman koiran sielunelämään. Vaikka olen aina aistinut eläimet todella vahvasti, nyt se voimistui entisestään. Annoin ikäänkuin itselleni luvan olla ymmärtäväisempi, koska se on mahdollista! Muiden kokemukset vahvistaa välillä omaa vaistonvaraisuutta, antaa luottoa tuntea kokonaisuutta. Ja rakkautta! Ja sehän lisääntyy mihin keskittyy! Maiccu totesi surullisena eläinrääkkäyksestä ja pahasta eläimiä kohtaan, että hän ei keskity ja katsele niitä kurjuuksia, vaan keskittyy auttamiseen ja siihen hyvään eläimiä kohtaan. Miksi, koska vetovoiman laki lisää muuten pahaa, kun siihen keskittyy. Sama se on kaikiessa muussakin, energia värähtelee sen alkuun lähettämis taajuudella. Kun ajattelet hyvää, saat hyvää. Ihmiset huolehtii liikaa ja huolet ovat pahaa energiaa ja värähtelyä. Ilon kautta! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 

perjantai 25. lokakuuta 2013

Kuona-aineiden virkkuukoukku

Sielunhoito ei riitä jos sisällä on kuona-aineita. Puhdistautuminen voi tarkoittaa mielenrauhaa, puhdasta ravintoa, ja vaikka detoxia. Minulle tärkeää on pH, niin sisäisesti, kuin ulkoisesti. Parasta puhdistautumista on sauna ja kehonhoitosuola! Aikaisempi suosittu suolateksti täällä. Viimeisimmässä Luontaisterveys lehdessä oli mainos suolasta.


Kiva mitä enemmän suola niittää mainetta. Tärkeä juttu, mun elinehto veden juonnin lisäksi! 

Nami nami, kuona-aineeni, maitohapponi.....

Neitsyt kookosöljy on loppu ja yhdestä loppuunmyynnistä löysin (kuin tarkoituksesta taas) kaakaovoin. Se toimii ihon huoltovoiteena loistavasti. Kasvot tulee ihanan pehmeäksi kaakaovoilla. Voitelin sillä koiran korvanlehdetkin. Toisessa korvalehdessä oli rupi tuoksena ravistelusta. Ja selkeesti voitelu auttoi. Mitäänhän en edelleenkään laita iholleni (paitsi meikki) mitä ei voi syödä. Sama pätee koiralle. 


Puhdasta viikonloppua kaikille <3 Rakastakaa ehdoitta, niin eläimetkin tekee!


I love "Back on track"

Back on track tuotteet sisältävät keraamisia kiviä, jotka hohkaavat lämmön takaisin iholle. Tuotteisiin olen tutustunut edellisen koirani aikana kun ostin hänelle iskias kipuihin (kalkkeutumaa lannerangan nikamissa, kipu oireili iskiastyyppisenä) Back on track takin. Koira sai apua takista ja selkäjäykkyys helpotti.

Tilanteeni ei edelleen jousta shoppailuun, mutta enkelit ja universumi hoitaa hyvää kun sitä tarvitsee <3 Siskoni voitti kisassa Back on track tyynyn ja jostain ihanasta tarkoituksesta hän lahjoitti sen minulle <3


Tyyny kävi jo koneessa ja nyt se lepää niskallani tuoden ihanan lämmön hartioilleni. Kiitos, kiitos, kiitos! Viime päivinä kolotellut treeniväsy saa parannusta yläselkään, sen voi oikein tuntea! Hoito näillä tuotteilla aloitetaan aina pikkuhiljaa. Tuote lisää verenkiertoa ja se voi oudokseltaan aiheuttaa kipuja. Saan oivasti niskan kuntoon sunnuntain tekniikkakurssille :) <Minun mielestä edelleen ohjaajan/ valmentajan on hyvä käydä itse välillä valmennuksessa. Tiedä vaikka alkaisi vihdoin tähtäämään painonnosto kisoihin <3 Kaikki aikanaan ja juuri niin kuin pitää, luotan siihen!

Huomenna hyvää oloa ja riemua rintaan Ihana elämä tapahtumassa. Voitin lipun huippu kolmikon (Maiccu, Päivi ja Kirsi) eheyttävään seuraan! Sieltä saa taas niin paljon (kokemusta on) paukkuja, että valmiiksi jo hymyilyttää <3 Tämäkin voitto tuli kuin tilauksesta, juuri minulle kun sitä eniten tarvitsen. Elämän myllerryksessä ja jatkuva huoli ja väsymys takaraivossa turruttaa tekemistä jo ihan pienissä asioissa. Kiitos huominen buustaus, energioihin latautuu lisää sata prosenttia! Sen lupaan :) Kun osallistuin lippujen arvontaan, tiesin heti, että voitan! Mieheni vitsailikin, että ota sama ote lottoarvontaan ;) No tämä tapahtuma on lottovoitto meitsille. Suosittelen huomenna tulemaan paikanpäälle! Ihanaa Elämää <3 <3 <3

maanantai 21. lokakuuta 2013

Pullo ja ufo!

Meillä käytössä olevat aktivointilelut (Kongejen ja aktivointipallojen lisäksi):

Ufon sisään tulee nameja, jotka tulevat ulos kahdesta reijästä.

Tyylinäyte :)

Pullon sisään laitetaan nameja, jotka tulevat pullon suusta ulos :)

Nappulakoiralle voi antaa ruoan näistä, saa samalla tekemistä. Aktivointilelut ei koskaan loju lattialla, eikä niitä saa purra. Ne annetaan koiralle aivotreenin ajaksi ja voidaan koska vaan vaihtaa namiin ja ottaa pois. Varsinkin jos koira turhautuu tai se ei jaksa keskittyä tai lelu on liian haastava. Annetaan koiralle kivaa duunia ja "ristikoita" ratkottavaksi! Nämä toimivat varsinkin aktiivisella pennulla! Aktivointilelut annetaan aina valvonnan alla ja kivaksi tekemiseksi. Yksin ei kannata koiraa jättää niiden kanssa. Jos haluaa jättää silppuripennulle kivaa tekemistä yksinolon ajaksi, kannattaa hyödyntää roskiskatoksen pahvinkeräys laatikkoa. Itse aina haen muutaman ison ja pieniä pahvilaatioita ja laitan sisään namin/nameja ja teippaan laatikot kiinni. Lisäksi jätän pari Kongia ja luun syötäväksi. Kotiin tullessa silppua on siellä täällä, mutta sepä ei haittaa! Säästyy muut pahanteot kun on silputtavaa ja tekemistä!


Koiruuksia ja ajatuksia koira-ajokortista

Meitä on moneksi, meinaan koiranomistajia! Kannatan koira-ajokorttia ja vaikka patterikoiran hankintaa ennen oikeaa koiraa. Suurin osa koirista on kouluttamattomia ja suorastaan kärsii omistajansa vastuuntunnottomuudesta. Onhan koirat ihania, mutta koira on eläin joka pitää kouluttaa. Koiralle pitää opettaa oikeita tapoja jotta se voisi elää meidän ja muiden kanssa. No miksi otan asian puheeksi, on viikonloppuiset kokemuksemme. Jos koira ei osaa/ sille ei ole opetettu luoksetuloa, ei sitä tulisi pitää irti. Hihnassa oleva koira saattaa hermostua kun toinen tulee kysymättä suuhun. Meille kävi näin taas kerran metsässä lauantaina, musta labbis ryntäsi syliimme pyytämättä. Omistaja totesi, että ai sinullakin on uros ja alkoi sitten maanittelemaan koiraansa luokseen kutsumalla kaveria muruksi. No koira ei totellut. Hän sai koiran kiinni kävelemällä koiran perässä. Miksi koira käveli? Koska me peruutettiin poispäin Kizmon kanssa ja kaveri seurasi meitä.

Seuraava tapaus tavattiin hetki tästä. Omistaja tuli pikkukoiran kanssa vastaan ja pikkukoira oli todella hurjalla tuulella. Omistaja pysähtyi ja kuulin rähinän läpi, kuinka omistaja jutteli itsekseen, että katso kuinka hienosti toinen menee ohi.

Ensimmäisen tapauksen olisi voinut välttää pitämällä koira kiinni. Toisen tapauksen voisi hoitaa keskittymällä omaan koiraansa, ei toisten. Sen enempää koulutusvinkkejä jakamatta ;)

Päätin sen, että näihin lähimetsiin emme mene viikonloppuisin. Viikoilla niissä saa kulkea aika rauhassa. Haluan minimoida riskit huonoista kokemuksista koiralleni. Onneksi täällä on paljon lenkkipolkuja ja koirapuistoja. Ja koulutusta päälle niin koirakin väsyy. Pelkkä liikuntahan ei riitä, tarvitaan myös aivojumppaa! Oma taloyhtiön piha ja meidän muutaman metrin päässä oleva lähimetsä tarjoavat mahdollisuuden keppipyrähdyksiin ja leikkiin. Siinä saa pahimmat energiat purettua joko ennen tai jälkeen oikean lenkin.

Kizmo on muotitietoinen, kiitos kasvattajalle neuleesta <3

Tänään oli neulepäivä pikku pakkasen ansiosta!

Tänään lenkkeiltiin Hämevaaran metsissä. Aika rauhassa saatiin samoilla :) Juoksu/hölkkä saa tänään olla välipäivällä. Sitä ollaankin tehty lähes joka päivä viime viikkoina. Illalla vedän kuulatunnin ja sitä ennen käydään toisen lenkin yhteydessä suunnittelemassa pari uutta liikettä! Pitäähän ne testaa ensin itse toimivatko vai ei. Ensi viikonloppuna menen itse taas kahvakuula tekniikkakurssille. Sanotaanko, että se on niinkuin ohjaajan päivitys! Ja välillä ohjaajan on hyvä tarkastuttaa oma tekeminen. Kivaa viikkoa Sinulle <3


sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Snickers muffinssit


Vinkki: Jos muffinssivuoat on loppu, taittele ne itse leivinpaperista. Muuten taikinaan tuli näitä aineksia:

200 g voita
2 dl raakaruokosokeria
2 luomumunaa
4-5 dl jauhoja (manteli-, kookos-, ja grahamjauhoja sekä 1 rkl raakakaakojauhetta)
Luraus luomumaitoa
Jokaisen muffinssin sisään laitoin palan Snickersiä. Päälle rouhin pähkinöitä ja taateleita.

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat, vatkaa ja lisää jauhot vähitellen. 5 dl voi olla liikaa, lisää ensin 4 dl ja katso koostumus. Paista 200 asteessa noin 10 min.


Ready!

perjantai 18. lokakuuta 2013

Koirahölkkää

Ollaan löydetty Kizmon kanssa uusia ihania maastoja tästä läheltä! Toissa päivänä löydettiin mahtava hiekkapohjainen leveä ja valaistu metsälenkki. En vielä tiedä mihin asti se vie, mutta joku päivä juoksen sen päähän!

Välillä käveltiinkin :) siitä nopeus. 

Kartalla näkyy melkein koko reitti. Lähdemme kotoa ja melkein heti pääsemme jo metsään ja koira irti. Metsän jälkeen ylitämme tien ja sitten alkaa tuo ihana metsälenkki. Koira saa olla melkein kokoajan irti ja kiinni ollessaankin on vyötäröllä kiinni ja minulla on vapaat kädet esim. palkkaamiseen!

Kizmo meinaa että mennään mennään, mitä sä aina kuvaat kesken aktin ;)

Pehmeällä alustalla hölköttely on koirastakin kivaa. Metsästä löytyi myös ekat hepan savet ;) Kizmo, kuten vissiin kaikki koirat, sekosi aromista! Mutta jätti läjät muun kivan ohessa. 


Heh, matkalla oli nopeusmittari ja vähän hiljennettyäni sain melko tärähtämättömän otoksen. Mukava puolentoista tunnin lenkki ja pikku koulutukset päälle. Harjoiteltiin seisomista, sivulle menoa ja luoksetuloa. Kyllä uni maittoi taas pinserille :) 


                                                          
Mun uus lempparibiisi, elämässä tärkeintä on tehdä lista lempibiiseistä <3

Tuo biisi kolahti tähän hetkeen kuultuani sen. Osuu ja uppoo, kiitos Herra Ylppö <3



keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Uusia juttuja aamujuomaan

Tapanani on ollut jo kauan surauttaa aamupala soseeksi ja juoda se. Yleensä juoma sisältää marjoja ja heraa erilaisilla superfoodeilla höystettynä. Minun mielestä ainesosia kannattaa vaihdella välillä ja käyttää superfoodeja kausiluonteisesti. Maca on esimerkiksi sellainen, että 3 kk käytön jälkeen on hyvä pitää 1 kk tauko. Tämä johtuu sen adaptigeenisyydestä, parhaan edun tästä saa jaksottamalla.


Uusia tuulia elimistölle tarjoaa elinvoimajauhe, kaakaovoi ja acai marjajauhe. Tänään smoothieni sekoittui eilen keittelemääni pakuriteehen. Elinvoimaista keskiviikkoa! Heitetään kolotukset romukoppaan ja syödään itsemme terveiksi!

torstai 10. lokakuuta 2013

Säästövinkki, ruokavinkki ja messuseura haku!

Koirien ja ihmisten hyvinvointi tuotteiden ympärillä pyörii isot rahat! Katteet on tuotteissa kohdillaan ja se on syy joka on ajanut minut säätämään ja vertailemaan tuotteita. Koirilleni olen pääsääntöisesti käyttänyt aina hevosten tuotteita esimerkiksi mangnesiumin tai valkosipulirouheen osalta. Muitakin toki löytyy, kandee käydä pyörimässä Horzessa ja tehdä löytöjä :)

Itse olen käyttänyt jo vuosia MSM-jauhetta, mutta sen hinta on aika huikea terveyskaupassa ja nettikaupoissa. Tein jokin aika sitten havainnon, että hevosten MSM on ihan sitä samaa (tietenkin) rikkiyhdistettä, kuin se ihmistenkin. Ja todella paljon halvempaa!

Ei ole kallista ja toimii! Onneksi hokasin :)

Toinen vinkkini koskee niitä päiviä (joita minulla on paljon) kun ruoka ei maistu. Silloin blenderi taas surisee ja takaan, että vatsa on piukeena ja täynnä tän jälkeen! Tänään meitsin köksässä pärähti ateria tuoppiin näillä aineksilla: varsiselleri, marja-aronia, mansikka, puolikas nektariini, omena, kaksi klementtiiniä, sitruunan mehu, tota heppojen MSMää, heraa, kauraleseitä ja suodatettua vodaa. -> ÄHKY! 


Tosi seksikäs muovinen ilmais-stobe, ei ollut tarkoitus kylläkään mainostaa ;) Mulla kun elämässä tässä on niin monet erot, kriisit ja muutot takana, että kaappi ja kalusteet on luokkaa "opiskelija" joten älä tule kylään järkyttymään. Varsinkin jos olet tai luokittelet itsesi yläluokkaan ;) Joka on siis ihan vissiin normaalia tämmöisillä nelikymppisillä? ;) Ihana olla epänormaali, joka siis on meitsin arvomaailmassa nykytila/normitila sen enempää sitä kategorisoimatta :) Kiitos ysteiskunnan luokkaerot ja päähän istutetut uskomukset mikä on millainenkin ja miten asiat on.. Mukamas...

Noh! Jos juuri luettuasi pikku avautumisen haluat vieläpä tavata meikäläisen, siihen olisi mahdollisuus huomenna perjantaina 11.10! Toki joudun hieman lahjomaan Sinua, olisi kaksi lippua I Love Me messuille messariin. Käytän omani siis huomenna perjantaina. Jos haluat lähteä kanssani pummimaan ilmaisia karkkeja, niin laitappa viestintynkää: minna@kuulakuiskaaja.com. Kiitos <3

Kauniita naisia kuvassa, apua! Tuli ressi mitä mä laitan päälle! Ei kait noilla Lidl:n juoksutrikoilla kehtaa lähteä? ;)


Kaunista syksyä!

"Kauneus on katsojan silmissä" on joku viisas joskus sanonut. Se on niin totta, voit nurista koleasta kelistä tai ottaa sen sinällään vastaan ilman vastustusta. Se on ohimenevää ja kohta on talvi. Kaikki nautinto on valintaa, jonka saa ihanasti itse oivaltaa!

Oi mikä värisinfonia! Ja Kizmo luikkaa kuvassa myös, pikku orava!

Kaunista, kiitos syksy!

Syksyn fiilistelyyn sopii superfoodit, olivatpa ne sitten kotimaisia (esim. nokkonen, mustaherukka...) tai luomulaatuisia ulkotuonteja (esim. goji). Tänään aamun aloitus smoothieni sisälsi elämän boostereita, kuten Ashwagandhaa ja Macaa. 

Hauska lasi löytyi kaapin nurkasta ;)

Muita aineksia tänään smoothiessa olivat: luomubanaani, mustaherukkaa, mansikkaa, chiaa, sitruunaa, kaakaoknibsejä, spirulinaa, vehnänorasta, chlorellaa, msm, tocoa, heraa, varsiselleriä ja suodatettua vettä. Pakko mutkuilla ja sitkuilla loppuun, eli jos olisi ollut siitepölyä, gojia ja AFAa niin ne vielä tohon lisäksi <3 Syökää tuoretta, marjoja ja kasviksia paljon! Smoothieen surautettuna ne imaisee itseensä huomaamatta ja helposti. Loppu smoothien voi ottaa vaikka evääksi tai välipalaksi esim. autoon :) Niin ja vinkkinä sopii koirallekkin! Meillä pinseri saa aina lurauksen kuppiinsa, määrällisesti menee ehkä 1 rkl. Enempää ei uppoo, taitaa olla aika eksoottista koiran makuun :) Mutta superfoodeista kookosöljyä käytän koiran ihonhoidossa ja välillä koira saa lipittää lusikasta mun jämät. Pinsereillä tuppaa korvalehden päät halkeilemaan ilmojen kylmetessä. Luomu kylmäpuristettu kookosöljy voitelee korvat kivasti. Putsaan sillä korvat myös sisältäpäin. Näin korvaa ei tarvita mitään vahvoja kemikaaleja ja ihon rasvaisuus säilyy. Luonnollista ja terveellistä!



maanantai 7. lokakuuta 2013

Fundora´s K-pentue tapaaminen ja asiaa koulutuksesta

Viikonloppuna kävimme Kizmon kanssa tapaamassa sisaruksia ja kasvattajaa <3


Treffit tapahtuivat Kuopiossa Musti&Mirri areenalla, jossa pennut pääsivät leikkimään keskenään ja harjoittelemaan agilityä. Näyttelyharjoittelu kuului tietty myös ohjelmistoon. Lisäksi tutustuttiin toisiimme ja keskusteltiin erilaisista hoitotoimenpiteistä ja niiden onnistuneesta suorittamisesta. Meillä toimii kynsienleikkuussa metodi jota kasvattajammekin suositteli. Eli koiran nenän eteen laitetaan herkku ja pyydetään odottamaan, kynsi niksnaks ja vapautus, jolloin koira ottaa palkan. Kizmon kanssa teemme tämän kylppärissä ja herkku on wc:n kannen päällä.

Kaikkea tekemistä ja käsittelyä ennen minun mielestäni on tärkeää tehdä jotain mukavaa koiran kanssa. Tavallaan esileikkiä koiran kanssa ja valmistella sitä toimenpiteeseen. Pennun kanssa ei mielestäni tarvitse käydä koko hoitohässäkkää kerralla läpi. Parhaiten toimii esim. yhden tassun kynnet kerralla. Näin koira (ja omistaja) ei hermostu ja homma pysyy mielekkäänä. Seuraavassa muutama esileikki harjoite.

Naksutin koulutus:



Aloita aina naksuttimen käyttö niin, että pidät naksua selkäsi takana ja yksi naksu= palkka. Toisessa kädessä palkka ja toisessa se naksutin. Naksahdus ja palkka pitää tulla samalla nanosekunnilla. Näin koira yhdistää asian naksahdus= palkka. Voit harjoitella pari viikkoa rytmillä 3 x 5 namia/naksautusta ja muutaman kerran päivässä. Jatkossa koira tietää että naksahdus tarkoittaa palkkaa. Voit sanattomasti palkita koiran vaikka lenkillä. Kun koira katsoo sinuun niin naksauta ja kontaktissa anna nami. Näin koira oppii samalla tulemaan luoksesi irti ollessaan lenkillä tms. tilanteessa. Äkkiä pääsette siihen, että voit alkaa vaatimaan koiraa tulemaan (tehkää vain onnistuneita harjoitteita) ja koira kaukana ollessaan saa naksun kun kääntyy luoksesi. Muista että naksahdus voi myös vahvistaa epätoivottua käytöstä jos naksautat väärässä kohdassa. Anna koiralle siis palkka vain ja ainoastaan toivotusta käytöksestä! Ja naksu tarkoittaa aina namia, jos naksautat, niin namitat! Koiran pitää saada luottaa siihen, että sille alunperin opetettu naksautus=palkka!

Kosketuskeppi koulutus:


Kuvassa kosketuskeppi naksuttimella. Nämä kaksi (naksu ja keppi) voidaan yhdistää, mutta voidaan kouluttaa ihan hyvin erikseenkin. Meidän kosketuskeppinä toimi pieni puukauha. Koulutuksen tarkoituksena on viedä koiran huomio keppiin ja palkkaan :) Koulutus aloitetaan tarjoamalla keppiä koiralle, mutta sitä ei saa liikuttaa! Koiran uteliaisuus tuo koiran kuonon kepin päähän. Kun kosketus tapahtuu tulee koira palkita HETI. Itse sanon kosketuksesta "hyvä" ja palkka suuhun. Tätä harjoitellaan useita kertoja ja viikkoja sisätiloissa. Kun koira osaa koskettaa keppiä onnistuneesti, voidaan tehdä harjoitteita myös ulkona. Kannattaa aloittaa rauhallisessa ympäristössä. Haluamme aina koiran onnistuvan, koska sillä luodaan hyvä pohja koulutukseen. Kepillä voi jatkaa tai sitten lyhentää keppiä pikkuhiljaa, jolloin jossain vaiheessa ollaan ohjaajan kädessä. Itse käytän sormea ja kättä, koska keppi ei ole aina mukana. Keppikoulutus kuitenkin aloitetaan kepillä! Itse käytän koulutusta tilanteissa, joissa koira muuten haluaisi haukkua tai olisi muuten levoton. Käytämme koulutusta myös ihan vaan yllättäen eri tilanteissa. Tämä siis sitten vasta kun koira on varma koskettaja!

Vinkkejä:

Ennen hoitotoimenpiteitä voidaan käyttää jompaa kumpaa ehdottamaani koulutusta. Alkukoulutuksen jälkeen tehdään hoitotoimenpide ja lopetetaan se vaikka samaan koulutukseen tai leikkiin esim. lelulla. Tekemisen pitää olla kivaa ja stressitöntä! Jos aletaan kovistelemaan tai pakottamaan koiraa, niin se ei johda mihinkään hyvään. Sitä paitsi halukas ja iloinen koira antaa tehdä juttuja helpommin kun vastakohta! Ilon kautta niin ihmisten kuin koirienkin kanssa <3