keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kesän kulkua pinserin kanssa

Kizmo on nyt 5 kk ikäinen virtapiikki ;) Käydään paljon ulkona niin nopeilla pyrähdyksillä, kuin lenkeilläkin. Halusin tyypille valjaat etu- ja selkäkiinnityksellä. Etukiinnitys helpottaa kulkemista ja estää vetämistä. Vaikka kyseessä on pentu, harjoitellaan joka päivä hyvää hihnakäyttäytymistä. Tämä tapahtuu käytännössä klikkauskoulutuksella palkitsemalla katsekontaktista ja pään kääntämisestä. Katse pysäyttää vetämisen ja siitä kannattaa palkita joka kerta mahdollisuuksien mukaan.

Valjaat selkä- ja rintalenkillä. Hihnan toinen pää on rinnassa ja toinen selässä. 

Kizmon kanssa harjoitellaan lähes joka päivä näyttelyjuttuja, seisomista ja näyttelyhihnassa juoksemista. En halua harjoitella tätä kuitenkaan liikkaa jotta koira ei kyllästy tai ala pitää asiaa epämiellyttävänä. Kohtuus kaikessa ja lyhyet onnistuneet harjoitteet ovat pennulle mieluisia.

Tottelevaisuus harjotteita teemme päivittäin. Lyhyet onnistuneet treenit jaksaa pentu suorittaa hyvin. Olen niin kovin ylpeä hänen osaamisestaan. Tosin on päiviä kun keskittyminen ei ole ihan vireessä. Silloin tehdään lyhyitä juttuja ja hyvällä palkalla :)

Olen super iloinen meidän pinskukavereista Millasta, Ricosta ja Roopesta. Hannan katras on tervetullutta koiraseuraa niin koirapuistoon kuin metsälenkille. Tässä olemme Pähkiksen koirapuistossa helteisenä heinäkuun päivänä.

Kuvassa Kizmo selällään, Rico valjaissa ja Milla <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74