keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

APUA ja mistä sitä saa

Tuntuuko raskaalta, onko liikaa kuormaa, kaatuuko seinät, masentaako, oletko loppuun palanut?


Ota aikaa itsellesi ja pysähdy. Mikä on oikeasti tärkeää? Kuka ajattelee sinua jos et sinä itse? Ole oma paras kaverisi. Pidä huolta!

Itselle burn out on kokemuksena rankempi kun uskalsin odottaa. En siis nyt odota enää mitään, elän ja katson päivä kerrallaan. En ollutkaan niin vahva ja se oli isku kasvoille. Kaikki mahdollinen, mitä lääketeollisuus ja lääkärit tarjoavat, on kokeiltu. Voin kertoa, että mikään niistä ei auttanut. Tämä on siis täysin oma kokemukseni.

Mikä sitten auttoi? Mistä minä sain voimia olla vielä kanssanne? Muutama oljenkorsi minulla on antaa, kaikki kuitenkin lähtee itsestä ja omista haluista nousta, jos jaksaa...

Olen saanut paljon voimavaroja valmentajilta, jotka ovat valmistuneet Elämäntaidon valmennusakatemiasta. Suuri kiitos heille ja itse Marika Borgille <3 Sydämellinen Marika, jonka luennoille ja koulutuksiin kannattaa mennä! Itse olen käynyt muutamalla iltaluennolla, olin silloin aika poissaoleva, joten en edes muista millä kursseilla kävin... Apua niistä kuitenkin sain! Ja valmentajilta paljon paljon apukeinoja ja vinkkejä. Kiitos!

Toinen mistä saan aina super paljon virtaa on NLP- opisto <3. Samin ja Eevin ote asioihin on niin samoilla linjoilla, kuin omani. Kiitos heille! Haluaisin sitä lisää, kiitos ;)

Yhdessä vaiheessa tein joka päivä meditaatiota. Googlaamalla vaikka kehomeditaatio löytyy useita eri harjoitteita.

Liikunta on kuitenkin se kaikkein käytetyin apukeino itselläni. Sitä olen ymmärtänyt harjoittaa aktiivisesti ja kovaakin vuodesta 2001. Välillä se on ollut pakokeino, välillä purkautumiskeino. Kaikki keinot ovat mielestäni sallittuja hädän hetkellä. Mikä oikeasti auttaa, sitä pitää tehdä. Oli se sitten pitsin nypläys tai seinäkiipeily!

Ravinto vaikuttaa mielialaan ja olethan sitä mitä syöt! Ravinnon vaikutusta ei kannata vähätellä.

Läheiset ovat voimavara, mutta myös taakka. Läheiset saattavat satuttaa eniten vaikka yrittäisivät auttaa. Sieltä tulee helposti niitä opittuja asioita, kuten oppi miten pitää elää tms. Ole avoin itsellesi ja mieti asioita uudelleen kuin olisit asioiden keskellä uusin silmin ja ilman ennakko asenteita. Ota lintu perspektiivi ja elä tässä hetkessä. Anna mennelle anteeksi ja ota sieltä oppisi. Ajattele tulevasta positiivisesti ja tee haaveita ja mielikuvia. Ja mikä tärkeintä, ANNA ITSELLESI ARMOA!


No worries <3

Pakko vielä lisätä, että tuki ulkopuolelta olisi 100% JOS olisin sairastaisin  jotain ns. hyväksyttävää sairautta, minulla olisi kipsi tai tikkejä yms... Ja villi veikkaus, tätä tekstiä käy lukemassa muutama ja kukaan ei kommentoi eikä korvaansa lopsauta. Niin minäkin tein aikoinaan, siksi sairastuinkin. Minun piti itse väsyä jotta ymmärtäisin muiden kuorman. On helppo olla tukematta niin kauan, kun se tapahtuukin itselle. Minullakin on tässä paljon opittavaa. Kaikilla on. Puhutaan paljon nuorten syrjäytymisestä, on myös paljon aikuisia, jotka ovat syrjäytyneet. Pahoinvointi näkyy ja tuntuu. Katsoppa ympärillesi ystävä kallis <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74