maanantai 8. huhtikuuta 2013

Viikonloppuna irti netistä

Oli ihana viikonloppu, kävin katsomassa kummipoikaani Valtsua ja kummikoiraani Viiviä <3 Valtsu on 15 vuotias mopoautoileva lätkänpelaaja. Viivi on muutaman kuukauden ikäinen kääpiöbullterrieri. Ihania kummilapsia <3

Olen mukana Sami Minkkisen haasteessa olla ilman älypuhelimen nettiä, facee ja s-postia. Aloitin haasteen keskiviikkona 3.4. aamulla ja repsahdin kerran perjantai- iltana makoillessani äitini sohvalla. Muuten viikonloppu meni ilman nettiä, en käynyt surffailemassa edes läppärillä, vaikka se onkin haasteessa sallittu. On muuten aika vapauttavaa olla autuaan tietämätön asioista. Päähän ei tulvi maailman pahuuksia jotka saattaa jäädä alitajuntaan tai saada puheenaiheet ikäviin asioihin. Se ei tuo elämään hyvää sisältöä tai mukavia ajatuksia. Sen sijaan kun ajatukset ovat läsnä ja tässä, ei missään mediassa ja muualla, on mieli kirkas. Informaatiotulva on muutenkin liian suuri aivoille käsiteltäväksi, miksi sitä lisäisi vielä olemalla jatkuvasti verkossa imemässä lisää ja lisää?!

Olen miettinyt bloggauksen ja Facebook- sivujen päivitys ja seuraamis tiheyttä. Ei ole pakko bloggaa joka päivä tai seuraa sosialisen median uutisvirtaa silmät naulittuna ja aivot narikassa. Vaikka se jatkuva tekeminen tuntuisikin mitättömältä, on sillä muitakin seuraamuksia kun se selaamisen hetki. Kaikki se data rullaa aivoissamme ja aiheuttaa stressiä. Suurin osa datasta on negatiivista ja ihan oikeasti kuinka tärkeää on mielestäsi jokaisen kuolemauutisen tai raiskauksen lukeminen?

"Misrepresentation of health risks by mass media." Bomlitz & Brezis. J Public Health (Oxf). 2008 Jun;30(2):202-4. Epub 2008 Feb 15.


Lainasin täältä kuvan (lähde kuvan alla) jossa kuvataan uutisarvon suhdetta itse tapahtumien uhrilukuihin. Eivät ihan kohtaa vai mitä? 

Uutiset ovat muutenkin jonkun näkemys asiasta. Miten asiat koskevat sinun elämää? Olisiko elämäsi stressittömämpi ilman muiden asioiden tietämystä? Kannattaisiko energia kohdistaa omiin asioihin ja omaan napaan toisten sijaan? Jaksaako oman onnellisuuden sijaan miettiä maailman sotia? 

Suosittelen selailemaan mahdollisimman vähän nettiä ja olemaan läsnä omille unelmille ja keskittyä omaan onnellisuuteen! Millaista ruokaa annat sielullesi? Minimoi turha, maksimoi tärkeä!

Onnenpäivää <3



2 kommenttia:

  1. Ei lisättävää, samoja ajatuksia oli itellä blogini lopussa. <3 Haleja Minnaseni. <3

    VastaaPoista
  2. Oiii, ihanaa Kerttu, oot huippu <3 Halit takas ja pari lisää =oD <3

    VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74