lauantai 23. maaliskuuta 2013

Ota löysin rantein

Älä jännitä :)

Jotenkin oli päästävä kirjoittamaan aiheesta, joka kohtaa meidät kaikki ja joka päivä-> stressi. Sillä on monia hyviä ja huonoja puolia elämässämme. Tärkeässä roolissa siis? Jokaiselle herää ajatuksia sanasta stressi.

Tiesitkö, että stressi voi laukaista esimerkiksi astman? Ei ole ehkä ekana mielessä kun piippua imee?

Tiesitko, että stressi aiheuttaa elimistöön maitohappoja? Liikuntakin on elimistön stressitila samoin kuin vaikka työperäinen stressi. Ne ovan vain "hyvää stressiä" ja "pahaa stressiä". Stressi ei ole aina valinta, taustalla saattaa ajattelematta stressata asioista. Ehkä oireet ovat merkki, että nyt jarrua ja hiljentymistä. Oireita voi olla vaikka pakko- oireet, iho- oireet, pahoinvointi, flunssa.... Stressi on kokonaisvaltainen lamaannuttaja ja tukkii energiakanavamme. Tämä taas vääristää energiavirtaamme ja sen käyttöä. Energia taas vaikuttaa kaikkeen.

Stressi voi olla tiedostettuna elämän valkoinen lippu, merkki sinulle liiasta kuormasta. Se voi olla merkki liiasta liikunnasta, merkki että nyt stop! Sopivasti kaikkea niin stressitasot pysyvät lukemissa, jotka on mahdollista käsitellä. Tarkkaile itseäsi ja kunnioita haurauttasi!

Me kaikki olemme saaneet elämänvoiman ja vitaalisuuden lahjaksi. Ei ole mitään uutta lukea jo muinaisista Yin ja Yang- energioista ja niiden merkityksestä ihmisen terveyteen. Hengittäminen tuo balanssia energiakenttäämme jo pelkästään keskittymisen ansiosta. Hengitysharjoitukset ja pysähtyminen vähentää stressiä. Energioilla voi myös parantaa, energiaa voi antaa toiselle ja sillä voi poistaa negatiivista energiaa. Psyykkinen ja henkinen energia tulisi suunnata oikein, jotta ei syntyisi tukoksia. Hengittely ja itsen tutkiskelu tuo voimaa. Psyykkinen voima= fyysinen voima, sen avulla nostat vaikka rautaa!

Säteilet energiaa ympärillesi ja tasapainossa saat harmoniaa, epätasapainossa kaaosta.

Kärsimykselläkin on tarkoitus, se pakottaa ihmisen todellisuuteen. Ei sitä kannata sen enempää stressata. Ottaa sen ilolla vastaan ja tiedolla, että parempaan mennään.

 "Totuus ei ole se, minkä voi todistaa, vaan totuus on se, mitä ei voi välttää. (Antoine de Saint-Exupery)


Ajattelun laadun vaikutusta elämään ja terveyteen ei ehkä osata arvostaa? Sen vaikutuksia itsen ulkopuolelle?   Kukaan ei ole täydellinen, älä stressaa jos et saa kaikkea tehdyksi. Kuuntele enemmän! Hyväksyntä ja rauhallisuus tuo myös sinulle molempia. Hiljenny ja aisti. Mikä tärkeintä, rakasta itseäsi!

3 kommenttia:

  1. Voi aivan upea kirjotus Minna, niin hyvin yhteen koottu, tiivistetty monia tärkeitä asoita. Kiitos. <3 Itse pyrin kaikinkeinoin välttämään stressiä, ja mielestäni onnistunkin siinä aika hyvin, ja koitan kokoajan opettaa Miehelleni myös tätä... ;) Hei, ja jos et Rakasta itseäsi, et voi Rakastaa ketään muutakaan. <3 Halauksia Minna. <3

    VastaaPoista
  2. Hei, voitko ottaa pois tuon salakirjotushomman? :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kerttu <3 tokiinsa kun oon taaa läppärin äärellä :-)

    VastaaPoista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74