keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Ohituskaistalla

Nimittäin kaikenmaailman flunssille ja räkätaudeille. Kerron tässä omat vinkkini jotka kuuluvat jokaiseen päivääni ja hyvällä menestyksellä.



Ennen kun alan listaamaan täytyy sanoa, ettei masuuni päädy mitään prosessoitua (juu ei edes niitä protskupatukoita ja muita muoti- ilmiömössöjä ;) eikä valmis"ruokia". Niukasti maitotuotteita, ei valkoista vehnää, ei lihaa. En erikseen dyykkaa tähän mitään "mitä söin tänään" listausta, ruokiani voi bongaa vaikka täältä blogistani. Alla oleva listaus koostuu niistä aineksista, jotka tukevat minun terveyttäni. Jokaista kohtaa voi klikata saadakseen lisätietoa :)

Pascoe emäsjauhe

Pascoe maitohappobakteeri  (huom, oli näköjään tarjouksessa!)

Juotava savi 

Serrapeptaasi

Chroella

D-vitamiini

Sinkki

Udo´s oil

Pakuriuute 

Pakuritee 

Maca

Spirulina

Ohranoras ja vehnänoras jauheena

Kaakaoknibsit 

Hamppuproteiinijauhe

Mehiläisen siitepöly

KOOKOSÖLJY!!!

Kuivattu nokkonen

Pellava 

Chia

Valkosipuli

Lisäksi kroppa haluaa hapoista eroon ja se tapahtuu tietenkin ainakin kerran päivässä Emäksisen kehonhoitosuolan Orgonin Mainebasen avulla!

Lisäksi syön mustaherukkaa ja muita kotimaisia marjoja. Keväisin napsin koivunlehtiä. Pinaatti kuuluu myös ruokavaliooni viikottain. Hmm, mitäköhän vielä, no lisäilen juttuja muistin mukaan :)

Tervettä syksyn jatkoa <3 <3 <3


perjantai 16. marraskuuta 2012

Miksi ei soijaa?


Infopläjäys! Muutamalle kyselijälle tässä vastaus. (Lähde:http://ht.ly/fjlWg)

Soija on muuntogeenistä (GMO). Asiantuntijat arvioivat, että noin 90% soijasta on GMOta. Suuryritykset rakastavat soijaa koska se on halpaa tuottaa. He ovat selvittäneet, kuinka muuntaa geneettisesti soija niin, että se voidaan ruiskuttaa voimakkailla kemikaaleilla, joka tappaa kaiken sen ympärillä tuhoamatta itse soija satoa.

Soija on täynnä torjunta-aineita. Kun maanviljelijät sprayaa soijan, arvaa mihin torjunta-aineet päätyvät? Soija on noin 30% rasvaa. Rasva imee torjunta-aineita hulluna, mikä tarkoittaa sitä, että ne siirtyvät soijan syöjiin.

Soija on vahingoista suoliston terveydelle. Kun syöt muuntogeenisiä elintarvikkeita kuten soija, suoliston bakteerit  imevät muuttuneita geenejä joka muuttaa suolistoflooran. Suolistofloora voi myöhemmin tulla vastustuskykyiseksi  antibiooteille.

Soija on liian jalostettua.

Kun valmistajat prosessoivat soijaa, ne poistavat soijan ravintoaineita.
Jalostetut soija "elintarvikkeet" kuten soija makkaraa ja soija hampurilaiset ovat uskomattoman jalostettuja ja raffinoituja tuotteita. Vertaa soija jäätelöä ja tavallista jäätelöä: saatat yllättyä kuinka paljon sokeria soija jäätelö sisältää.

Valmistajat käyttävät usein agavea "terveellisempänä" makeutusaineena soija jäätelöissä ja muita soijaruoissa. Agave, kuten soija, on yksi modernin terveyden huijauksia. Se sisältää jopa 99% fruktoosia, joka voi luoda tulehduksia, maksavaurioita, ja insuliiniresistenssiä.

Valmistajat lisäävät MSG (Natriumglutamaatti, aromivahvenne, E621) soijaan, mikä lisää soijan reaktiivisuutta.

Soija on usein käsitelty alumiini tynnyreissä. Tämä tarkoittaa että jalostettu soija voi myös sisältää alumiinia, joka on haitallista terveydelle lukemattomin tavoin.

Soija voi olla anti-ravintoaine. Soija sisältää runsaasti fytaatteija, tai fytiinihappoa, jotka estävät mineraaleja imeytymästä, erityisesti kalsium-, magnesium-, kupari-, rauta ja sinkki.

Soija voi edistää tiettyjä syöpiä. Soija on täynnä trypsiini-inhibiittoreita. Trypsiini on haiman entsyymi proteiinin sulatukseen. Trypsiini voi häiritä proteiinin imeytymistä ja aiheuttaa haiman sairauksia. Maat, jotka kuluttavat enemmän soija ovat kärkimaita haiman, mahalaukun ja kilpirauhassyövän sairauksissa.

Soymilk on huono lähde D-vitamiinin Soy lisää kehon D-vitamiinin tarvetta, ja valmistajat usein lisäävät D2 vitamiinia (ergokalsiferoli) soijamaitoon. D3-vitamiini on tehokkaampi ja stabiilimpi kuin D2, joka nostaa veren D-vitamiinin pidempään, ja se sitoutuu D-vitamiinin reseptoreihin paremmin. Mutta D3 ei yleensä löydy soijamaidosta.

Soija on huono proteiinin lähde. Vaikka soija sisältää paljon proteiinia, se sisältää van kahta välttämättöntä aminohappoa, lysiini ja metioniini, joten se ei ole laadukas proteiinin lähde.
Kysteiini on aminohappo, joka edistää kehon tärkeimmän antioksidantin, glutationiinin, imeytymistä. Soija estää sen imeytymistä.

Monet jalostetut elintarvikkeet sisältävät soijaproteiini-isolaattia, joka on halpa, voimakkaasti jalostettu proteiinin muoto. Korkea-lämpökäsittelymenetelmät voivat vahingoittaa soijan aminohappoja.

Soija Aasiassa on erilaista soijaa. Aasiassa soija on mauste, eikä korvaa eläinproteiinia. Toisin kuin useimmat amerikkalaiset soijat, Aasian soija on myös orgaaninen: ei muuntogeenisiä organismeja tai kemikaaleja.

Soija voi häiritä sukupuolihormooneja. Kuten phytoestrogen, soija voi jäljitellä estrogeenihormonia elimistössä. Se voi häiritä hormoni tasapainoa. Naisille, riippuen siitä kuinka paljon soijaa syö, soija voi vaikuttaa ovulaatioon. Soija voi alentaa testosteronin määrää miehillä. Soija aiheuttaa hedelmättömyyttä eläimille.

Soija vaikuttaa myös lasten kehitykseen hormonaalisen vaikutuksien takia. Poikien sukupuolielimet eivät kehity täysin, ja pikkutytöt voivat kehittyä nopeammin ja kuukautiset voivat alkaa normaalia aikaisemmin.
Soija voi vaikuttaa vauvojen aivojen ja hermoston kehitykseen.

Täällä myös lisää aiheesta, lisää löytyy googlaamalla ja paljon :)


keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Makukokeilu

Kaneli whiskyä ja glögiä. Terkkuja Myyrmäen Alkon myyjälle, toimii!!!!


Ajatuksia juoksusta ja sen vierestä

Ikivanha Roosa-nauha lippis toimii edelleen :)

Kävin heittämässä kympin lenkin ja mieleen nousi kaikenlaista mikä vaikuttaa lenkin suoritukseen. Itselleni henkilökohtaisesti hengästyminen on aina ollut vaikeampaa kuin raudan nostaminen. Johtuneeko siitä, että suurimman osan elämästäni olen ollut (pakko korostaa, siis en kärvää enää :) tupakoitsija? Tai siitä, että aktiivisen juoksun aloitin vasta reilu 10 vuotta sitten? Tiedä sitten, mutta nyt ainakin käyn juoksemassa. Siitä viis mitä on ollut!

Minulle toimii se, että lenkille lähden kun siltä tuntuu. Olen onnellisesti siinä tilanteessa, että pääsen lenkille just sillon kun haluan. Minulle ei toimi juoksun aikataulutus. En halua päättää tällä viikolla, koska juoksen ensi viikolla, tai juoksenko edes. Ei aina juokseta!

Lenkki sujuu parhaiten kevyellä vaatetuksella. Jos on liikaa päällä niin ei jaksa juosta ja olo on raskas. Kaikki juoksua häiritsevät tekijät, kuten ohimoa painava lippis, korvilta valuvat kuulokkeet tai suhisevat puntit kannattaa karsia lenkiltä. Kaikki se säätö on pois juoksusta ja keskittymisestä ja siitä flowsta ja hyvästä hetkestä!

Pakuri tekeytymässä

Juoskun jälkeen laitoin heti ruskean ihmejuoman tulemaan, ettei kroppa VAAN missään vaiheessa edes ajattele tulevansa kipeeksi. 


Ja mättöö tottamooses. Lautasella naurista, porkkanaa ja herkkistä. Höyrytettyjä ruusukaaleja, kukkakaalia ja graavilohta sekä valkuaista. Päälle roiskasin raejuustoa ja raakaa valkosipulia. Illalla vedän kahvakuulatunnin ja yritän hengittää sisäänpäin ;)))))


Ihanaa, kirjastoon oli saapunut pari varaamaani intohimoni kohdetta!!! Nyt niiden kimppuun ja pakuria kupeeseen, illan treeni onkin jo onnekseni suunniteltu :)

Mahtipäivää ja ilonhäivää <3

perjantai 9. marraskuuta 2012

Muotipatukka

Haluan lisätä tietoa niin muodikkaiden välipalapatukoiden osalta. Patukka kannattaisi jättää hyllyyn. Siis oikeesti. Miksi keräisit kehoosi lisäaineita ja pitkälle jalostettuja ainesosia? Aina parempi vaihtoehto on vaikka hedelmä tai melkein mikä vaan! No ei ihan mutta ehkä nyt annan totuuden puhua puolestani. En halua kun Teidän parasta!!

Nam ihania porkkanoita, varmasti terveellisempää kun joku äärikäsitelty patukka.

Tässä markkinajohtaja patukan tuoteseloste....

Annostus: Nauti Nutrilett Hunger Control -patukka välipalaksi......

Ainesosat: glukoosisiirappi, maitosuklaa 
(16,4 %, sokeri, kaakaovoi, maitojauhe, kaakaomassa, 
emulgointiaine (soijalesitiini), aromit), maitoproteiini, 
inverttisokerisiirappi, maapähkinät (0.108), oligofruktoosi
soijaproteiini, omena/päärynätiiviste, 
kivennäisaineet (dikaliumfosfaatti, triklasiumfosfaatti
trinatriumsitraatti, magnesiumoksidi, rautafosfaatti, 
sinkkioksidi, kuparisulfaatti, magnaanisulfaatti, 
natriumseleniitti, kaliumjodidi), vehnähiutale
suola, aromit, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), 
vitamiinit (askorbiinihappo, nikotiiniamidi (niasiini), 
tokoferyyliasetaatti, kalsiumpantotenaatti, 
riboflaviini (B2-vitamiini), pyridoksiinihydrokloridi
tiamiinihydrokloridi, retinyyliasetaatti, 
foolihappo (folaatti), biotiini, kolekalsiferoli
syanokabalamiini), emulgointiaine (soijalesitiini).

Johtopäätös: 

Koska kukaan ei jaksa lukea kuin itseä kiinnostavat osuudet, niin olen linkittänyt osan ainesosista. Kivennäisissähän ei ole sinänsä pahaa, en linkittänyt kaikkia. Klikkaa niitä, jotka Sinua kiinnostavat. Mutta täytyy sanoa, että oma mielipiteeni on, että aika pitkä lista ja ei niin hyviä aineita... :( 

Ja patukassa käytetty "suklaa" sisältää 16,4 % kaakaota... ja siis suklaan ensimmäinen ainesosa on valkoinen sokeri. Eli epäterveellisen glukoosisiirapin jälkeen seuraava aines on SOKERI! Patukka siis täynnä pahaa, ja kuulostaa erittäin paskalle kun kaksi ekaa (eli eniten patukassa) on heti kärkisijalla...Tässä myös ajattelunaihetta. 

Jokainen päättää mitä suuhunsa laittaa, itse vaan takerruin aiheeseen. Joten oma valinta, syöt tai et, mutta suosittelen terveellisempiä vaihtoehtoja!

Sanoisin, että syö ruokasi mahdollisimman alkuperäisessä muodossa. Sääli, että teollisuus saa syöttää ihmisille "paskaa" paketissa ja vielä niin kovin muotitietoisesti eli "karpisti" tai "hiilihydraattitietoisesti" tai "sokerittomasti" tai vähärasvaisena" tai kuitupitoisena" tai tai...jne. Jokaiselle mössölle on oma kohderyhmä. Sulje sille silmäsi, koska terveytesi vaaliminen on todella kannattavaa! Se palkitaan ja huomaat kyllä itsekkin eron. Hyvinvointi EI tule ateriankorvikkeista tai eineksistä!

Ravinteikasta viikonloppua rakkaudella!


keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Hyvää ja pahaa/ väärää ja oikeaa

http://www.alkuajatus.org/suomi/


Elämässä kuulee ja joskus itsekkin kylvää uskomuksia, että jokin asia on väärin tai oikein. Pohditaan asioita. Ovatko ne millä tolalla. Onko jokin hyvä tai paha.

Ei kukaan voi määritellä moisia asioita. Kuka on se, joka määrää nämä äärilaidat? Ja millä perusteilla? Kuka on mikään arvostelemaan?

Lait ja säännöt on täällä turvallisuutemme takia. Niitä toki noudatetaan :) Kirjoitukseni ei koske niitä.

Jokainen kokee ja tuntee erilailla ja jokainen on ihan oikeassa. Tässä maailmassa on liikaa pahaa oloa ja toiselle oman juttunsa oikeana tai vääränä syöttäminen lisää pahaa oloa. 

Hyväksyntä tuo mielenrauhaa. Jos et pysty muuttamaan jotain asiaa, niin älä edes yritä. Tee kaikki niin ja juuri niin kuin itselle hyvältä tuntuu. Jos se ei sovi jonkun muun arvomaailmaan, niin tehkää jatkossakin asiat erilailla ja hymyilkää päälle :)

Keskittyminen omaan itseen ja tekemiseen on tärkeää. Luotto itseen on tärkeä. Onnellisuus on valinta. Ole sitä! Mihin keskityt se lisääntyy! Mitä enemmän mietit hyviä asioita, voit paremmin ja ajattelet kauniisti. Se lisääntyy ja kohta et muuta osaakkaan. Onnellisena et enää edes osaa, etkä kyllä haluakkaan, kaivaa asioista huonoja puolia. Ja toisekseen niille ei enää jää aikaa, kun hoidat vaan oman onnellisuuden ja kukoistuksen :)

Luota siihen, että kaikki hoituu. Ota opiksesi tästä hetkestä ja löydä sen arvoa antavat neuvot. Voimahaleja <3


tiistai 6. marraskuuta 2012

Paistosta

Lanttua, porkkanaa, parsakaalia, selleriä, inkivääriä, valkosipulia, chiliä, ruususuolaa, mustapippuria ja yrttejä. Kerroksittain vuokaan ja munamaito päälle. Itse kuutioin vielä juustoa pinnalle.


maanantai 5. marraskuuta 2012

Arki ON ja Lauri Tähkä meditaatio

"Anna minulle tyyneys hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeus muuttaa ne, jotka voin, ja viisaus erottaa nämä kaksi toisistaan."

Toisin sanoen tyyneysajatus :)

Miksi yrittää muuttaa sitä mihin EI voi vaikuttaa? Miksi kaikki tekee sitä? En ole vastausten arkku, mutta kun sisäistää sen tosiasian, että kaikki muutos lähtee itsestä, niin uskon että ollaan jyvällä. 




Harjoitus jonka kaikki osaa: 


Mieti jonkin sellainen ongelma elämässäsi, 
joka häiritsee tai vaivaa sinua jatkuvasti.

Kuule ajatus päässäsi, ettei asialle voi tehdä mitään. 

Voit lausua sen myös ääneen.

Usko itsesäsi ja hyväksy asia. Unohda se. Tee jotain mikä saa 

ajatukset muualle, lähde vaikka metsään :)

Kirjoita liitutaululle tai lapulle asia ja voit palaa siihen

aina halutessasi. Muistuta kuitenkin asian laita, eli bloggaa se pois.

Joka kerta kun mietit asiaa, sano itsellesi "asialle ei mahda mitään"

"opi elämään asian kanssa", "en anna sen pilata elämääni".  

Ole rohkea ja muuta muutettavissa olevat asiat ja jätä muut hyväksymällä niin kuin ovat.

Tuosta viljapellosta tulikin mieleeni kirjoitus, joka on antanut odottaa kesästä asti kun otin tuon kuvan. Eli Lauri Tähkä meditaatio: Katsele viljapeltoa ja hengittele rauhassa. Tunne viljan tuoksu ja kuule viljan suhina tuulen sitä taivuttaessa. 

Kuvittele pellolla kaukana Lauri Tähkä ja kuule hänen lauluaan ja katso hänen tanssiaan :) Voit meditoida niin kauan kun biisi kestää. Palaa takaisin levollisin mielin!

Ihanaa viikkoa <3

Extemporee muffinit


Tässä kuvassa uunista otetut tekeleet, ripottelin kanelia pinnalle ennen paistamista. Jäähdyttyään saavat rahkahunnun :)

1 iso muna (tai kaksi pientä)
1,5 dl inkkarisokruu
-> nämä vaahdoksi

1 dl kookosjauhoa
1 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
-> munavaahtoon

1 dl kookoslöjyä
1 banaani
150 g maustamatonta rahkaa
-> munavaahtoon

200 asteisessa uunissa noin 15 min. Jäähtyneiden päälle maustettua rahkaa ja kaakaoknibsejä, nam :)