perjantai 5. lokakuuta 2012

Käyttövinkkejä kehonhoitosuolalle. Varoitus: tekee ihostasi ja kehostasi huomattavasti lempeemmän :)


Olen jo aikaisemmin täällä kirjoitellut elämäni eliksiiristä, kehonhoitosuolasta!! Ja se tie ei lopu, olen ollut suolan käyttäjä jo kymmeniä vuosia ja roppakaupalla siitä vain hyvää sanottavaa. Treenistä palautuu nopeemmin, keho toimii paremmin ja iho hehkuu kuin nuorella neidillä :) Lisäksi rakastan sitä asiaa, että kehon joka päivä tuottamat kuona- aineet saa ulos! Kuona- aineet kun aiheuttaa tulehduksia ja pahaa oloa, hyh hyh. Minä en ainakaan halua itselleni sellaista olotilaa!

Pääasia kehonhoitosuolan käytössä on se, että se jää iholle viimeisenä. Eli silloin iho jää emäksiseksi :)

Suihkussa käydessä käytä mahdollisimman neutraalia saippuaa tai öljyä ja pese vaan kainalot ja varpaat. Ei kannata pestä hulluna koko kroppaa koska vesikin on liuotin ja se kuivattaa nykyisessä muodossaan. Kun ihosi on vielä märkä, niin ripottele käsiisi suolaa ja ala hieroa sitä kehoosi, itse aloitan aina kasvoista ja jatkan siitä alaspäin. Lisäile suolaa tarpeen mukaan. Ihosta tulee ihanan liukas ja kiteet sulavat märälle iholle. Jos voit, niin älä kuivaa heti. Laita päällesi vaikka pyyhe ja anna suolan vaikuttaa. Kun iho on kuivunut niin kannattaa ainakin käytön alussa levittää iholle kookosöljyä (ja syödä sitä kans) koska kookos on mm. antibakteerinen ja tukee suolan käyttöä loistavasti. Sisäisesti se tuhoaa hiivaa monen muun hyvän asian lisäksi.

Toinen käyttötapa saunassa: Toista sama kuin edellä ja mene suola iholla saunaan. Heitä löylyä ja hiero suolaa tarvittaessa itseesi lisää. Tehostusta kuona- aineiden poistoon saat jos teet vielä jaloillesi suolakylvyn jossa pidät jalkojasi saunassa. Eli vatiin vettä ja reilusti suolaa (noin 1 dl). Kannattaa suojaa lauteet koska kuona- aines on aika mustaa!! Kun olet saunonut niin mene suihkuun ja huuhtele suola iholta. Suihkun jälkeen levitä ihollesi vielä viimeinen silaus, eli sama kuin edellä, suola jää aina viimeiseksi iholle.

Kehonhoitosuolasta saa myös hauteita, teen itse joskus niin, että kastelen tennis-sukat suolaliuoksessa, vedän ne jalkaani ja villasukat päälle. Jalat saa muhia sukissa ihanan pehmeiksi. Poiston jälkeen huuhtelu, uusi suola ja kuivaus. Päälle vielä kookosöljyä niin avot, jalat on kuin vauvalla ;)

2 kommenttia:

  1. Pitää kai munkin joskus kokeilla tätä, olet niin paljon siitä puhunut :) Saiskos sun kautta hankittua purkillisen, jos vaikka joskus törmäiltäis?

    =) Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi tykkäämisestä <3 Saat purnukan heti kun treffataan ensi viikolla? :-)

      Poista

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74