tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kasviksia!!! Ja miksi!!!

Heippa, ravintoasiaa vaihteeksi :)

Kasvisruoka alentaa tutkitusti kolesteroliarvoja ja verenpainetta. Miksi sitä ei sitten lisäisi ruokavalioon, siitä ei ole kuin hyötyä. Kasvisruoka on parhaimillaan luonnonlääkettä joka on korvaamatonta. Tällä kasvisruoalla en nyt sitten tarkoita kasviskiusausta, kasvispizzaa tai juustopastaa!!! Vaan kasviksia ja vihanneksia raakana tai kevyesti höyryttettynä!!


Ateriat kannattaa aloittaa kasviksilla, tai vaikka ns alkusalaatilla jota tarjoillaan joissakin ravintoloissakin ja ei syyttä!!


Liha ei enää tänäpäivänä ole sitä samaa jota esi-isämme söivät. Tuotantoeläinten olot ovat moraalisesti arveluttavia ja epäinhimillisiä. Ruokinta ei ole enää lajinmukaista ja eläimiä ei enää kohdella niitä kunnioittavalla tavalla.... Eläimiä kuljetetaan pitkiä matkoja ja ne stressaantuvat. Teurastustavat ovat myös raakoja.... Allaskalat eivät ole sen paremmassa asemassa. Niille myös syötetään kaikenmoista rehua antibiotti ja hormonilisillä ja lisämausteen antaa vesien epäpuhtaudet mm teollisuuspäästöjen ja maatalouden takia. 

Lähes kaikessa ravinnossamme on epäpuhtauksia mukaanlukien kasvikset. Niisä näkyy tehotuotannon jäljet lannoituksen jäämien muodossa. Kasviksiin kuitenkin jää vähemmän ympäristömyrkkyjä kuin eläimiin lyhyen kasvukauden ansiosta. Kannattaa suosia luomua!!!

Kasvisten C- vitamiinipitoisuus ehkäisee syöpää. Eläinkunnan tuotteet eivät sisällä C- vitamiinia. 

Suuri eläinproteiinin määrä kuormittaa muunmuassa munuaisia. Ainakin munuais- ja diabetespotilaiden tulisi välttää lihan syöntiä!! Eläinproteiini aiheuttaa myös sen, että kalsiumia poistuu luustosta rikkipitoisten aminohappojen vuoksi. Tämä taas lisää osteoporoosin riskiä. Suomalaiset järjestäin syövät liikaa eläinproteiinia. Täysipainoista porteiinia saa riittävästi kasvikunnan tuotteista kuten pavuista. Myös kasvikunnan tuotteissa on pieniä määriä proteiinia. 


Hyvät pitkäketjuiset hiilihydraatit ovat tärkeitä kuitujen ja flavonoidien lähteitä. Ne edistävät terveyttä myös energianlähteenä. Suosittelen tattaria, täysjyvätuotteita, kokonaisia jyviä turvotettuna, hedelmiä pieniä määriä ja siemeniä.


Rasvat ovat tärkeässä asemassa ravinnossa. Rasvat ovat tärkeä rasvaliukoisten vitaminien imeytymisprosessissa. Ei ole kuitenkaan sama mitä rasvaa syö. Eläinpainotteisessa ruokavaliossa ihminen saa liikaa arakidonihappoa, jota elimistö pystyy valmistamaan tarvitsemiaan määriä ruoan sisältämästä linolihaposta. Liiallinen arakidonihapon saanti laukaisee elimistön tulehdusreaktion. Omega-3 estää tulehdusreaktiota. Parhaiten omega-3 rasvahappoa saa kalasta, pellavansiemenistä ja vaikka saksanpähkinöistä. Kasvikset sisältävät omega-3:sta pieniä määriä. Kasvisruoassa omega-rasvahapot ovat tasapainossa. Kannattaa muutenkin syödä kaikki hyvät vitaaliaineet ennemmin kuin ottaa ne purkista!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74