tiistai 22. toukokuuta 2012

Vapaaehtoistyötä!

Teen usealle eri organisaatiolle vapaaehtoistyötä. On työtä urheilun, ihmisten ja eläintenkin kanssa. Oma suhtautumiseni ilmaistyöhön on se, että pääsee tekemään sellaista mitä ei muuten pääsisi. Ja jos on aikaa, niin sen voi hyödyntää antamalla työpanoksensa talkoisiin. Tulee hyvä mieli itselle ja saa antaa sen myös toiselle.

Kutsunkin itseäni tällä hetkellä vapaaehtoistyöttömäksi. Työttömyys nimitys on leimaava ja antaa ihmisille väärän kuvan. Oikeasti se on aikaa, jolloin pääsee tekemään itselle tärkeitä asoita. Ainoa haittapuoli on se, ettei ole rahaa ja se rajoittaa tekemistä jonkin verran. Mutta jos tekeminen rajoittuu PKS- seudulle ja se on ilmaista, niin sen pystyn toteuttamaan.

Jos hakisin töihin noihin projekteihin, joissa saan tehdä vapaaehtoistyötä, niin en varmaan pääsisi. Esimerkiksi eronneiden perheiden parissa työskennellessäni en ole sosiaalialan koulutusta saanut, mutta silti teen tärkeää työtä heidän parissaan.

Ihmiset, jotka tekevät ilmaista työtä, ovat erilaisilla motiiveilla varustettuja. Toiset tulevat tekemään vain osan projektia, toiset tekevät minimin ja jotkut maksimin. Joitain motivoi jos työstä saa vaikka ruokakorvauksen. Kenellä on mikäkin syy tehdä tätä. Pääasia, että jokainen saa mahdollisuuden tehdä mitä ikinä haluaa. Ja jos joku toinen tekee eri motiivilla kuin sinä itse, niin se on hänen valinta. Ei siihen kannata puuttua. Jokainen saa olla oma itsensä ja ottaa kiksinsä sieltä mistä haluaa.

Tämä kevään aikana olen myös joutunut torjumaan kaksi vapaaehtoiskeikkaa. Molemmissa oli syynä omien kulujen kohtuuton nousu. Olen sitä mieltä, että jos antaa ilmaisen työpanoksensa, niin ei siitä enää pitäisi joutua maksamaan! Molemmissa tapauksissa teamleaderit vetosivat valtion verotukseen ja siihen, että vapaaehtoisen kuuluu maksaa tietyistä eduista. Mielestäni se on pieni palkka järjestäjälle, että he maksaisivat tuon verotuskulun jokaiselle vapaaehtoiselle. Se on kuitenkin PIENI korvaus verrattuna siihen, että joutuisivat palkkaammaan jonkun tekemään vapaaehtoisen antaman työpanoksen. Harvemmin he ajattelevat mitä oikeasti työn teettäminen maksaisi heille, jos sen tekisi ihminen joka saa siitä rahaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74