maanantai 16. huhtikuuta 2012

Pähkinäpiirakka

Tämmöistä ajattelin tänään kokeilla, piirakan pohjaan tuleva voi on korvattu tuttuun tapaani porkkanasoseella ja vehnäjauhot mantelijauholla. Alkuperäisessä ohjeessa pohja kaulitaan, mutta kun teen piirakkapohjan omalla ohjeellani, niin pohja painellaan vuokaan.



Pähkinäpiirakka

pohja:
1,25 dl porkkanasosetta
½ dl täysruokosokeria
3 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 luomukananmuna

täyte:
3 luomukananmunaa
2 dl täysruokosokeria
(1 dl siirappia)
1 rkl vanilliinisokeria
1 rkl soijajauhoa
1 tl sitruunamehua
1/4 tl ruususuolaasuolaa
50 g kookosrasvaa (Cocovin luomu)
200 g pähkinäsekoitusta

Valmista pohja, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanasose, lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoilla.
Esipaista pohjaa uunin alatasolla +200 asteessa noin 8 minuuttia. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, paitsi pähkinät. Rouhi pähkinät, säästä muutamia kokonaisia pähkinöitä täytteen päälle.
Ripota pähkinärouhe pohjan päälle, kaada täyte päälle ja lopuksi ehjät pähkinät. Paista piirakka uunin alatsolla +175 asteessa 30 minuuttia, laske lämpö +150 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74