torstai 15. maaliskuuta 2012

Parempi porkkanakakku

Nam nam, tässä tulee terveellisempi porkkanakakun ohje, olkaapa hyvät :)

Kuva täältä.

Porkkana-appelsiinikakku

12 palaa

4 luomukananmunaa
3 dl raakaruokosokeria
5 dl Gluteenitonta jauhoseosta+ mantelijauhoa+ pähkinärouhetta (yhteensä 5 dl)
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruususuolaa
1 rkl kanelia
2 dl porkkanasosetta
5 dl hienoa raastetta luomuporkkanoista
0,75 dl luomuappelsiinimehua

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 luomuappelsiinin kuori
2 rkl luomuappelsiinimehua
2 dl raakaruokosokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää ne munavaahtoon kevyesti sekoittelen.
Lisää vuorotellen rasva, porkkanaraaste sekä appelsiinimehu.
Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 25x35 cm uunivuokaan tai -pellille.
Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 30–35  minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi.
Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Moikkeliskoikkelis! What´s up you lovely? Seuraa myös Instagramissa: Oikku74